Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Λάρισα και το στάδιο Αλκαζάρ φιλοξένησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων. Πρόκειται για ένα θεσμό που κρατάει δεκαετίες, και αναδεικνύει τη διαχρονική αξία του αθλητισμού, καθώς είναι πολύ σημαντικό και παράδειγμα προς μίμηση για όλους, να βλέπει κανείς αθλητές ακόμη και πολύ προχωρημένων ηλικιών, μερικούς από τους οποίους θαύμαζε πρόσφατα ή δεκαετίες πριν ακόμη και σε διεθνή γήπεδα, να μην εγκαταλείπουν τη δράση, αλλά να συνεχίζουν να αγωνίζονται στις ταχύτητες, στην αντοχή και ημιαντοχή, στις ρίψεις, στα άλματα.
Έτσι 450 περίπου αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων με οργανωμένη εκδρομή των συλλόγων τους, ηλικίας όπως προβλέπεται από 30 χρονών στις γυναίκες και 35 στους άνδρες, ως και πάνω των 80 ετών, αγωνίστηκαν στον στίβο του Αλκαζάρ. Από τους πλέον γνωστούς που μετείχαν ήταν η Άννα Βερούλη και ο Λάμπρος Παπακώστας, ενώ στο δρομικό κοινό, μάλλον κανένας δεν υπάρχει που να μη ξέρει από τις πολλές συμμετοχές και επιτυχίες, τους Ιούλιο Άμποτ, Ηρακλή Βασιλειάδη, Βαγγέλη Μπαρτζώκα, και αρκετούς ακόμη βέβαια.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως, και δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι αποστάσεις, ότι τα δυο μεγαλύτερα αγωνίσματα δρόμου, τα 1500 και 5000 μέτρα, συγκέντρωσαν τις περισσότερες συμμετοχές, πάνω από 40 το καθένα, και έγιναν σε δύο σειρές. Από την συμμετοχή τους οι βετεράνοι αθλητές Νάουσας αποκόμισαν , Σακελλάρης Κωνσταντίνος (5000 μ χρυσό ,μήκος αργυρό ) Μπιλιουρης Γεώργιος (άλμα εις ύψος χρυσό), Χριστοφίδης Γεώργιος (σφύρα χρυσό) Δημητριάδης Παναγιώτης (μήκος αργυρό)και ο Χατζηιωαννιδης Γεώργιος (100 μ χαλκινο,200 μ χάλκινο)

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αγωνες - Φωτογραφιες Συμμετοχές - 2014 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων