ΕΥΧΙΔΑΣ ΑΘΛΟΣ – Φωτογραφίες

efxidas243Η μεταφορά της Δελφικής φλόγας στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, από τον οπλίτη ημεροδρόμο Ευχίδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης 22 χρόνια τώρα, από την πρώτη λαμπαδηδρομία, και 16 χρόνια από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, για εκατοντάδες δρομείς που έτρεξαν αυτή την ιστορική διαδρομή.
Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή. Πατήστε εδώ Φωτογραφίες από τον Αγώνα ή στο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

docxΑποτελέσματα Ευχίδας Άθλος

Η φλόγα των Δελφών, που έφερε στις Πλαταιές ο Ευχίδας, είναι και θα είναι ένα αναλοίωτο σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας, ένας εξαγνισμός, που μας βοηθά να συνεχίσουμε πιο δυνατά.
Το δέος και η συγκίνηση των αθλητών όταν αντικρύζουν από ψηλά το κέντρο της γης, είναι μεγάλο, και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά όταν στον τερματισμό, άγημα αρχαίων οπλιτών τους περιμένει για να τους αποδώσει τιμές, όπως και ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και το μοναδικό σύμβολο- έπαθλο του αγώνα η δάδα του Ευχίδα.
Στον φετινό αγώνα πήραν εκκίνηση 136 αθλητές και τερμάτισαν 117. Από τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ έλαβε μέρος ο Κώστας Σακελλάρης ο οποίος τερμάτισε τα 107,5 χιλιόμετρα με 2,465 υψομετρικές αυξομειώσεις στην 81η θέση.

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αγωνες - Φωτογραφιες Συμμετοχές - 2015 ΕΥΧΙΔΑΣ ΑΘΛΟΣ – Φωτογραφίες