10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Λεμεσού»

lemesos 258

Ο δέκατος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο αγωνιστικά όσο και από πλευράς συμμετοχών. Έλαβαν μέρος 13.000 δρομείς, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ δέκα χιλιάδων συμμετοχών. Περίπου 8.000 δρομείς έτρεξαν στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, όπου μετείχαν περισσότερες από 200 εταιρείες. Ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας ήταν παρών και σ' αυτή την μεγάλη διοργάνωση με πολύ μεγάλες επιτυχίες από τους αθλητές του. Στον μαραθώνιο ο Κωνσταντίνος Σακελλάρης , στον Ημιμαραθωνιο ο Δρόσος Γκαντός με την κόρη του Μιχαέλα. Στα 10.000 μέτρα οι Στέλιος Πετρακιδης και Γιώργος Καισαριδης και στα 1.000 μέτρα η Δήμητρα Πετρακίδου

Η πιο μεγάλη ομάδα ήταν αυτή της Primetel με 360 δρομείς, ενώ η νικήτρια ομάδα Sanctum Spa & Fitness αριθμούσε 120 αθλητές. Για την κατάταξη, χρονομετρήθηκαν οι τέσσερις πρώτοι δρομείς κάθε ομάδας.
«Θέλαμε να κάνουμε τον Μαραθώνιο της Λεμεσού μια μεγάλη γιορτή. Το πετύχαμε. Πλέον θέλουμε να τον κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης» δήλωσε ο Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σπύρος Σπύρου.
Στον McDonald's Παιδικό Δρόμο 1χλμ αγωνίστηκαν 1.500 παιδιά, 6-16 χρόνων. Μαζική ήταν η συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο, στον Petrolina Energy Race 10χλμ και στον Ατομικό Δρόμο 5χλμ. Σε όλες τις κατηγορίες η συμμετοχή ξεπέρασε τα περσινά επίπεδα. Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν παιδάκια έξι χρόνων μέχρι άτομα πάνω από ογδόντα αλλά και αθλητές με αμαξίδια.
Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στις αφίξεις δρομέων από το εξωτερικό, αφού στην Κύπρο για να αγωνιστούν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έφτασαν 1.500 αθλητές από 52 χώρες. Οι πιο μεγάλες αποστολές ήταν από Αγγλία, Πολωνία και Ελλάδα,

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αγωνες - Φωτογραφιες Συμμετοχές 2016 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Λεμεσού»