11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

11th inter great Alex 255

20.000 χαμόγελα, μοναδική επιτυχία! Η πόλη και η χώρα γιόρτασε τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωσή της!

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες. Όλοι τους ήταν νικητές! Το ρεκόρ συμμετοχών, οι νέες διαδρομές και η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας

και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης,

τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές καιρικές συνθήκες, χάρισαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ομορφότερή της φετινή γιορτή.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 95χρονο Φώτη Πετρίδη και τον 89χρονο Σάββα Καλπαχίδη, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων ήταν και φέτος εντυπωσιακός και έφτασε τους 20.191 (1.759 συμμετοχές στο Μαραθώνιο, 12.599 εγγεγραμμένοι στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 3.833 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων), με αθλητές από 51 χώρες και πέντε ηπείρους. συμπεριλαμβανομένων πολλών που ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όπως η 55χρονη Μαλαισιανή Σοφία Αζλάν.
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο καλός καιρός βοήθησε και αρκετοί ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό. Πολλοί ήταν και οι δρομείς που μετά την συμμετοχή τους στο Δρόμο 10.000μ. έτρεξαν και στα 5.000μ., για να απολαύσουν διπλά αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, με δεδομένο ότι τους το επέτρεπε το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.
Ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας ήταν παρών σ'αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με πολύ μεγάλες επιτυχίες από τους αθλητές του. Στον μαραθώνιο οι Παναγιώτης Γρίβας Ζαφείρης Μακαρατζης, Γιώργος Μπιλιούρης, Χρήστος Παππάς, Χαρίλαος Παπουτσής, Νίκος Πορφυροπουλος και Χρήστος Τσιατσιος . Στα 10.000 μέτρα οι Ζάχος Κοτζιαμπασης , ο Κώστας Παριζας κατέχοντας την έκτη θέση στην κατηγορία του , Στέλιος Πετρακιδης και Γιώργος Τσαγκερας . Στα 5.000 μέτρα οι Σουδία Πετρακιδου Χριστίνα με την κόρη της Δήμητρα , Κατερίνα Σακελλάρη , Χρήστος Σακελλάρης, Κατερίνα Τσιατσιου και Θωμάς Φραγκης . Πλέον το ραντεβού όλων ανανεώνεται για τις 7 Μαΐου 2015, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 14ος δρόμος Θυσίας Νάουσας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Φωτογραφίες - Αγώνες 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»